maandag 9 april 2012

Rob de Nijs

Even een resumé. Na ons bezoek aan de school voor volwassenen werden we getracteerd op het nieuwe gebouw van die school dat morgen geopend wordt. Wát een gigantisch contrast. Was het verhaal eerst taai en saai, later werd het superinteressant. Een fantastisch gebouw, maar iedere leerkracht, directeur, bestuur, ouder en zelfs kind zijn vingers bij aflikt. Mooi vormgegeven, ruim, licht, functioneel, uitdagend. Ook de informatie bleek toch wel interessanter te zijn dan eerst werd aangenomen. Toen de vier puzzelstukjes van ons bij elkaar gelegd werden bleek dat hier onderwijs gegeven wordt aan basisschoolkinderen, voortgezetonderwijspubers, beroepsschoolstudenten en onderwijs voor volwassenen. De hele dag wordt van dit fantastisch gebouw gebruik gemaakt. Hoezo niet functioneel?
Doordat we echter nogal lang van de half afgebroken toilet mochten genieten, misten we op een haar na de trein. Ach, wat maakt het uit met dit gezelschap. Het zonnetje lonkt en deze blog wordt snel geschreven in deze "verloren" tijd.

Bijgaand de trotse directeur "Rob de Nijs" João Nunes in leren broek voor het digibord, gefinancierd door de staat, geprojecteerd met de beamer, ook gefinancierd door de staat, maar aangestuurd door zijn eigen computer, omdat die niet vergoed werd bij het systeem, pffffff.

pic.twitter.com/sspZUrjs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten