donderdag 12 april 2012

Twitter-citaten

Gaande de dagen hebben we al heel wat afgetwitterd. Er zijn heel veel interessante zaken gezegd in korte statements, maar het aantal volgers valt eigenlijk een beetje tegen.
Om te twitteren en anderen op de hoogte te houden dat je aan de koffie zit of op weg naar huis bent is niet zo interessant, volgens ons.
Maar wanneer je twittert om statements, uitgangspunten of interessante informatie te verspreiden kan Twitter heel waardevol zijn. Zeker iets dat aanvult bij het werk van anderen. Of in dit geval het werk van leerkrachten en directies van scholen.
Vandaar dat we hier de meest interessante tweets nog eens herhalen.
"Spread the word..."

Ook het onderwijs in Portugal heeft veel last van bezuinigingen. 17 scholen in Oeiras moeten samengevoegd tot 7 scholen. Dit jaar nog.

15 jaar geleden is hier het ingevoerd. Kinderen met 'special needs' zitten hier in gewone scholen.

Ook in Portugal geen extra geld voor maar het moet wel! Roeien met de riemen die je hebt!

Als je maar betaalt kun je betere randvoorwaarden scheppen. Het is aan jezelf om daarmee het onderwijs te verbeteren.

Teachers must have the needs to help, train and teach eachother.

Our aim is to educate children as a human. Knowledge is not the most important aim.

Geïntegreerd onderwijs voor 4 tot 18 jaar. Daar kun je wat mee bereiken...

En wat als het niet lukt om kinderen de begeleiding te geven die ze nodig hebben? Dan nog blijven ze hier op school. Inclusief onderwijs dus.

Maar dat geldt alleen voor particulier onderwijs. Want hulp...kun je inkopen. Het idee om iedereen te blijven opvangen is niet verkeerd...

...als het kan. En het kan wel! Misschien anders dan je gewend bent, maar dan kan er veel meer. Ook dat moeten we leren.

Als ouders niet weten hoe ze zaken kunnen of moeten aanpakken, dan is er een ouderklas. Ouders praten daar met elkaar. Klinkt heel waardevol.

Ook hier speelt pesten en buitensluiten. Problemen buiten school komen via de klas de school binnen. Hoe los je dat op? Ontkennen werkt niet.

"Ik ben geen manager, ik ben een 'educator'. Kinderen komen bij mij om te praten. Managen is voor anderen"

Ministerie van onderwijs: the needed know their needs, the ministry must listen to them and provide the needs...

...a father tells his son how to live his life... in his perspective. But the son has to live it and make his own choices. So... who decide?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten